OPDRACHTGEVERS

de Volkskrant

Voor de zaterdagbijlage van de Volkskrant (Vonk) maak ik achtergrondstukken over genderstereotypen en roze ouderschap.

Vrij Nederland

Voor VN schreef ik dit persoonlijke verhaal over roze ouderschap

Het Parool

Voor het Parool schreef ik o.a. een aantal opiniestukken.

&C (Chantal Janzen)

In &C (Chantal  Janzen) publiceerde ik over 'anders zijn in de liefde' en het roze ouderschap.

GroenLinks

Johan Kinnegin, Hoofd Partij en Communicatie GroenLinks:

“Sonja is een talent op het gebied van toon- en taalgebruik. Voor ons was het fijn dat ze snel volledig meedraaide in de TK-verkiezingscampagne 2017. Mede daardoor zijn we ook na de campagneperiode een beroep op haar blijven doen. Bovendien bleek ze ook goed in redigeren en vatte ze onze tone of voice in een behulpzame schrijfwijzer voor intern gebruik. Kortom, ik vond de resultaten en het contact met Sonja over zowel tekstinhoudelijke zaken als in de relatie klant-opdrachtgever uiterst professioneel en prettig.”

Wetenschappelijk Bureau GroenLinks

Voor het wetenschappelijk bureau van GroenLinks werkte ik mee aan het verkort verkiezingsprogramma én het verkiezingsprogramma voor laaggeletterden (Tweede Kamerverkiezingen 2017). 

Algemeen Dagblad
Voor het AD schreef ik samen met een collega dit verhaal over een Italiaanse leraar die thuis vluchtelingen opving en Europees burger van het jaar werd.
Zij aan Zij Magazine

Bij Zij aan Zij was ik tussen 2012 en 2014 redactieassistent. Daarnaast maakte ik achtergrondreportages en interviews met uiteenlopende markante lhtbi-vrouwen (van Skin van Skunk Anansie tot COC-voorzitter Tanja Ineke, van Frédérique Spigt met hartsvriendin Katja Schuurman tot politiek duider Dominique van der Heijde).

Jazzism

Voor Jazzism maak ik interviews met (internationale) funk- en soulhelden. Van Betty Wright tot Sharon Jones, van Charles Bradley tot Melody Gardot. Met Shirma Rouse ging ik op zoek naar de roots van de gospel en met Sabrina Starke bezocht ik de plekken in Nijmegen waar haar grote voorbeeld Nina Simone heeft geleefd.

De Gelderlander

Voor de Nijmeegse stadsredactie van de Gelderlander maakte ik reportages van alledaagse stadse taferelen: van de nieuwe outfits van het CWZ-ziekenhuispersoneel tot een conflict over dierenproeven tussen actievoerders en de universiteit. Van de week van de eenzaamheid tot de stadspremière van circus Renz..

Jeugdzorgplatform iHub

iHUB is een online platform dat is opgericht door vier grote instellingen voor jeugd-ggz. Doel is om samen met ouders en jongeren oplossingen te vinden voor maatschappelijke problemen en problemen die spelen binnen de jeugdzorg. Voor iHUB vertaal ik grote, soms complexe maatschappelijke issues naar aansprekende teksten voor een jonge doelgroep. Over de stand van zaken in de jeugdzorg bijvoorbeeld. Of over de vraag wat polarisatie precies betekent.

Jeugdzorginstelling Horizon


Voor de Rotterdamse jeugdzorginstelling Horizon schrijf ik onder meer interviews en (andere) teksten voor (online) magazines. Deze bijvoorbeeld over de nieuwe behandelmethode JouwZorg.

Kennisbank Familierecht

Bij de Kennisbank Familierecht ben ik eindredacteur online. Ik redigeer de teksten die onze juridische auteurs (meestal advocaten) aanleveren.

iFly Magazine (KLM)

Voor KLM's iFly Magazine maakte ik deze bijdrage over de mooiste historische plekken ter wereld

RFG Magazine

Ik ben eindredacteur bij het online platform RFG Magazine, voor journalisten met een vluchtelingenachtergrond. Ik begeleid voormalig vluchtelingen bij het ontwikkelen en uitwerken van ideeën en redigeer de artikelen die zij voor RFG schrijven.

Stads

Voor het magazine Stads dat modezaak Hoogenboom Mode uitgeeft schreef ik o.a. deze Blendle-klassieker over de bizarre vakantie-avonturen van een Nederlander in Noord-Korea.

Inct
Voor uitgeversplatform Inct schreef ik dit artikel over nieuwe manieren van uitgeven.
Reporters Online

Reporters Online is zo vriendelijk om alles te publiceren wat ik maar wil en dat door te sturen naar Blendle. Zie hier voor mijn profiel aldaar.

Joop

Voor Joop schrijf ik af en toe een opiniestuk. Zie hier voor mijn profiel en mijn stukken.

hetkanWEL

Voor hetkanWel schrijf ik blogs over duurzaamheid.

Montessori College Nijmegen

Voor het Montessori College maakte ik samen met vormgever Ties van Rozendaal het Cultuurmagazine, ter promotie van de culturele activiteiten en ter ondersteuning van het culturele profiel van deze middelbare school.