Home > Alferink > Net als de rest
Alferinkopinie

Net als de rest

Op mijn 23ste wist ik het zeker: ik val op vrouwen. Mannen vond ik nog steeds aantrekkelijk, maar die eerste zoen maakte iets in me los wat ik bij mannen niet zo sterk had gevoeld: lust, verliefdheid, het gevoel dat het klopte. Ai. Was ik nu lesbisch? (Voor &C – Chantal Janzen)

Ik vond het een klotewoord, en dat vind ik nog steeds. Liefde ontstaat, die voel je. Die kun je niet opdelen en afbakenen in hokjes, of vatten in simpele definities. Dat impliceert een verschil dat er wat mij betreft niet is. Maar voor anderen is dat verschil er wel. ‘O,’ zei mijn moeder toen ik het haar vertelde. Ze bleef stil en keek me even aan alsof ik iemand anders was geworden. Een vriendin zei: ‘Son, maar jongens zijn toch gewoon veel leuker?’

Lees verder via Blende.