Home

Ik ben geboren in Nijmegen (1984) en ik woon sinds 2007 in Amsterdam. In deze stad studeerde ik af als politicoloog. Als freelance tekstschrijver schrijf ik interviews en maak ik online content over maatschappelijke onderwerpen zoals jeugdzorg of landelijke politiek (campagnes).

Als journalist schrijf ik over emancipatie en gelijkheid in het bijzonder. Ik ben geïnteresseerd in feminisme, gender, homo- en transseksualiteit, racisme en de positie van (minderheids)groepen die zich niet op een gelijkwaardige manier gerepresenteerd voelen. 

Klik hier om contact op te nemen.

Roze ouderschap: als twee vrouwen een kindje willen

(Voor Vrij Nederland) Mijn vriendin probeert zwanger te worden. Van een van mijn beste vrienden. 

Jeugdzorg: bijzondere verhalen van jongeren op het toneel

Voor de Rotterdamse jeugdzorginstelling Horizon maakte ik een reportage over jongeren die uit huis zijn geplaatst.  “Ik ben al twaalf of dertien keer verhuisd.”

De geur van de dood: Sinan Can was in Syrië en Irak

Filmmaker Sinan Can schuwt het gevaar niet. Dit weekend gaat zijn nieuwste documentaire ‘De verloren kinderen van het kalifaat’ in première. Een ontroerend gesprek over hoe je dat eigenlijk doet: de oorlog uit een filmmaker halen.

De Plantage

‘Ik snap ook niet wat meisjes van die leeftijd bezielt’, zegt Hanneke Groenteman tegen haar afspraak, terwijl ze haar jas over de stoel hangt. Welke meisjes door wat worden bezield vervaagt tussen geroezemoes van klanten en borden die kletteren. ‘Ik wil een dubbele espresso macchiato’ zegt Groenteman tegen de serveerster. Ze is klein en zit...

Ik wil als lhtbi’er niet worden ‘geaccepteerd’, ik wil als gelijke worden gezien

‘MeToo’ was de hashtag die duizenden vrouwen gebruikten om te vertellen wat we allemaal te weinig hadden willen zien. Hoe erg het was. Hoe overal het was. Dat het niet aan ons lag. Maar ik had nog iets niet willen zien.

Peter ging op vakantie naar Noord-Korea. ‘Overal waar wij kwamen, verdwenen Koreanen.’

Al maanden bestoken Kim Jong-un en Donald Trump elkaar met vinnige scheldpartijen en stevige dreigementen. De wereld houdt haar adem in. Maar wat weten we eigenlijk van het dagelijks leven in dit geïsoleerde Aziatische land? Peter Smeets ging er vrijwillig op vakantie en kwam thuis met de meest bizarre verhalen. Lees verder via Blendle.

Posts Navigation